Links

 

Ons netwerk:

 • Vuurmeesters organiseert een of twee keer per jaar een arbeidsintensieve kachelbouw-workshop waarbij alle aspecten van het ambachtelijk opmetselen van een massieve warmte-accumulerende kachel aan bod komen. Verslagen van eerder georganiseerde kachelbouwworkshops zijn te na te lezen op https://www.vuurmeesters.nl/workshop/verslagen.php.
 • Heeft u belangstelling om mee te doen aan zo'n workshop? Meld u dan aan voor de mailinglist. Dat kan hier :https://www.vuurmeesters.nl/workshop/aanmelden.php
 • Op https://www.houtgestooktefornuizen.nl is informatie na te lezen over het koken en bakken met hout als brandstof. Wij koken al meer dan vijventwintig jaar dagelijks voor ons gezin en onze gasten op een houtgestookt fornuis en we delen onze ervaring graag. Ook hebben we jarenlange praktijkervaring met het bakken van brood, pizza's en ander lekkers in een met hout gestookte stenen bakoven.
 • Gebruik voor een knapperig, krokante bodem van pizza en brood één van onze broodbakstenen! Wij leveren deze platen van 100% natuurlijke materialen in verschillende formaten. Hier is er meer over te lezen: https://www.kachelbouwmaterialen.nl/?content=Webshop&category=Accessoires&artikel=172
 • In onze keuken staat sinds een paar jaar een Pertinger cv fornuis met bakoven. Wij koken, grillen en frituren hier dagelijks op en ook de naast de stookopening gelegen bakoven wordt regelmatig gebruikt. Dit milieuvriendelijke en degelijke fornuis is voorzien van een uitgekiende warmtewisselaar. Hierin warmt snel veel water op dat met behulp van een pomp naar een groot buffervat wordt gebracht. Dit buffervat wordt tevens opgewarmd door de op ons dak geplaatste zonnecollectoren. Op die manier is onze woning niet langer van aardgas afhankelijk. Kijk op www.pertinger.com voor meer informatie over deze fornuizen.
  We stoken graag samen met u een vuurtje om iets lekkers te bakken waarbij u zult zien hoe snel en eenvoudig koken op hout is. Bel of mail ons voor het maken van een afspraak.
 • Lohberger is een Oostenrijkse fabrikant van soortgelijke hout gestookte fornuizen, wij kunnen deze modellen ook leveren. Kijk op www.lohberger.com voor meer informatie. We adviseren u graag.
 • Kachelbouwers die dagelijks bezig zijn met de opbouw van warmte-accumulerende kachels zijn verenigd in de branchevereniging WARM in Nederland. WARM staat voor van Warmte Accumulerende Regenereerbare- brandstof Massakachels. Op https://www.warminnederland.nl is meer te lezen over deze branchevereniging.
 • Het plaatsen van een warmtewisselaar in een massieve kachel is mogelijk door de toepassing van de producten van https://www.toby.at. De warmtewisselaar wordt tussen de binnen- en buitenwand van de kachel geplaatst en komt nooit rechtstreeks in contact met het vuur of de rookgassen. Hierdoor beïnvloedt dit systeem de schone verbranding niet en is de duurzaamheid ervan groot.
 • Al meer dan twintig jaar is Vuurmeesters gecertificeerd dealer van Finse Tulikivi speksteenkachels. De importeur voor de Benelux is Dutry: https://www.dutry.nl.
 • Een leemkachel is in zijn basiskleur van natuurlijke leem prachtig, maar kan ook geschilderd worden. Vuurmeesters is importeur en dealer van de milieuvriendelijke verfproducten van https://www.uula.nl en van https://kreidezeit.de.
 • We werken graag met de standaardproducten en maatwerklevering van Schoorsteentechniek Brummen, kijk hier voor meer informatie: https://www.stb-international.nl/
 • Op https://www.metaloterm.com zijn de hoogwaardige schoorsteenproducten van schoorsteenfabrikant Ontop te bekijken. Dit bedrijf geeft 30 jaar garantie op hun producten.
 • Ook de producten van https://www.dehoeken.nl zijn uitermate geschikt voor het houtstoken in een massieve leemkachel.
 • Schoorsteenproducent https://www.poujoulat.nl heeft zich gespecialiseerd in het kwalitatief vormgeven van schoorsteenkanalen.
 • Veel van de foto's op onze website https://www.vuurmeesters.nl zijn gemaakt door fotograaf Fred Roest van https://www.tweeluik.com.
 • Ook Coco Oltra van Coco Oltra producties https://www.coco-oltra.nl maakt foto's voor onze website. Samen met haar maakt Esther de Raat van Vuurmeesters maandelijks culinaire reportages voor onder andere https://www.naobermagazine.nl.
 • Hanneke Verhulst maakt prachtige natuurlijke versieringen in leemkachels en lemen muren. Ze noemt haar op maat gemaakte objecten wandjuwelen. Kijk hier voor meer informatie: https://www.singingwalls.nl/